Εκπαίδευση σκύλου φύλακα

Στο Εκπαιδευτήριο Σκύλων K9 Citizen- Dog Training Club γνωρίζουμε τη σημασία της εκπαίδευσης σκύλου φύλακα!

Μοιραστείτε το:

<< Πίσω στις Υπηρεσίες  |  Εκπαίδευση Σκύλου φύλακα

Εκπαίδευση σκύλου φύλακα

Συχνά η εικόνα ενός άγριου ή επιθετικού σκύλου μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε έναν σκύλο ικανό να προστατέψει εμάς ή τον χώρο μας. Στην πραγματικότητα όμως ένας επιθετικός σκύλος μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με μεγάλους μπελάδες καθώς η επιθετικότητα αποτελεί πρόβλημα συμπεριφοράς και πάντα πηγάζει από ανασφάλειες, φοβίες και στρες. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που όταν ένας ενδιαφερόμενος και ο σκύλος του χρειάζεται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σκύλου φύλακα είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τα αμυντικά χαρακτηριστικά του ζώου και όχι τα επιθετικά.

Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος μας μπορεί να διακρίνει το πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και να δουλέψει όντας ήρεμος και υπό έλεγχο με αποτέλεσμα να μην είναι ανεξέλεγκτος άρα επικίνδυνος για την κοινωνία. Βασικός παράγοντας προκειμένου ένας σκύλος να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης σκύλου φύλακα είναι να έχει τα κατάλληλα γενετικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν ικανό να μπει σε μια μάχη και να βγει νικητής.

εκπαίδευση σκύλου φυλακα στα βορεια προαστια
εκπαίδευση σκύλου φυλακα στα βορεια προαστια

Ο σκύλος πρέπει αρχικά να έχει κληρονομήσει από τους προγόνους του την καχυποψία, την μαχητικότητα και το σθένος και σε δεύτερη φάση να εκπαιδευτεί με σκοπό να αξιοποιήσει το ταλέντο του. Στο K9 Citizen- Dog Training Club δεν προχωράμε ποτέ στην εκπαίδευση ενός σκύλου στα καθήκοντα προστασίας εάν ο σκύλος δεν έχει κοινωνικοποιηθεί τέλεια έχοντας αποβάλει φοβίες με ήχους, καταστάσεις, ανθρώπους και ζώα.

Ο επόμενος παράγοντας για να προχωρήσει σε αυτήν την απαιτητική εκπαίδευση είναι να έχει περάσει με επιτυχία το πρόγραμμα της βασικής υπακοής ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι απόλυτα ελεγχόμενος αλλά και ότι θα έχει δημιουργήσει την επιθυμητή σχέση με τον χειριστή του καθώς μόνο έτσι θα είναι σε θέση να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

Σας ενδιαφέρει η εκπαίδευση Σκύλου Φύλακα?

Ελάτε να φτιάξουμε από κοινού ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Πότε θα μπορούσατε να τα πούμε από κοντά?
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά