Διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου

Στο Εκπαιδευτήριο σκύλων K9 Citizen γνωρίζουμε τη σημασία της διόρθωσης συμπεριφοράς του σκύλου σας!

Μοιραστείτε το:

<< Πίσω στις Υπηρεσίες  |  Διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου

Διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου

Συχνά παρατηρούμε ότι τα σκυλιά εμφανίζουν κάποιες συμπεριφορές οι οποίες είναι ανεπιθύμητες από τους ιδιοκτήτες. Πριν πάμε να επιλύσουμε το πρόβλημα οφείλουμε να βρούμε τι το προκαλεί. Τα περισσότερα προβλήματα που μπορεί να συναντήσουμε οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες, επίκτητους παράγοντες ή λάθος αντίληψη της φύσης του σκύλου. Στην πρώτη περίπτωση ο σκύλος μας παρουσιάζει κάποια χαρακτηριστικά που κληρονόμησε από τους προγόνους του όπως το να είναι ‘ντροπαλός’, επιθετικός φοβικός κτλ και το συναντάμε κυρίως σε σκυλιά που προέρχονται από puppy mills (εργοστάσια κουταβιών).

Στη δεύτερη περίπτωση το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε επηρέασε τον σκύλο μας και ανέπτυξε ανεπιθύμητες συμπεριφορές, μερικά παραδείγματα είναι η εγκατάλειψη, η κακοποίηση, ο πρόωρος διαχωρισμός από τη μητέρα και η κακή κοινωνικοποίηση.

Διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου
Διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου

Στην τρίτη περίπτωση ο σκύλος μας δρα σύμφωνα με τη φυλή του με ανεπιθύμητους τρόπους καθώς δεν του παρέχεται η σωστή εκτόνωση πνευματική ή σωματική, παραδείγματος χάρη ένας σκύλος υψηλής ενέργειας που βγαίνει βόλτα μόνο μερικά λεπτά τη μέρα. Συχνά αντιλαμβανόμαστε την κακή συμπεριφορά εντοπίζοντας το σύμπτωμα που μπορεί να είναι το άγχος αποχωρισμού, η ούρηση μέσα στο σπίτι, η επιθετικότητα κτλ. Στο K9 Citizen- Dog Training Club σκοπός μας είναι να εντοπίσουμε την αιτία και να επιλύσουμε το πρόβλημα, όχι απλώς να καλύψουμε το σύμπτωμα.

Ο λόγος είναι ότι όταν το ζωάκι μας αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο δεν είναι το ίδιο ευτυχισμένο καθώς βιώνει άγχος και φόβο, συναισθήματα που του στερούν μια ευτυχισμένη ζωή. Καλούμαστε λοιπόν να δράσουμε άμεσα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι ο σκύλος μας ζει μια ευτυχισμένη, ισορροπημένη και χωρίς άγχος ή φοβίες ζωή, άρα μια ζωή απαλλαγμένη από κακές η προβληματικές συμπεριφορές.

Σας ενδιαφέρει η διόρθωση συμπεριφοράς σκύλου?

Ελάτε να φτιάξουμε από κοινού ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Πότε θα μπορούσατε να τα πούμε από κοντά?
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά